Tyvärr ingen festival i år!

Finaste människor! Dessvärre har föreningen ingen kraft att ordna med en festival under 2017. Om du som är eller vill bli medlem önskar arbeta i föreningen för att vi ska ha möjlighet till festival och andra tillställningar, vänligen kontakta Richard Wirdeson för mer information.

Vi söker volontärer!

Vill du, eller känner du någon som vill vara med och fixa inför och under Grebbestads folkmusikfestival?
Hör av dig till Richard på 0760 141 711.

Vi är sjukt taggade inför världens mysigaste festival, är du?

Guro Kvifte Nesheim och Mats Edén är klara inför Grebbestad folkmusikfestival 2016!

Guro Nesheim & Mats Eden är klara inför festivalen! Denna unika konstellation har vi inte fått se eller höra Denna unika konstellation har vi inte fått se eller höra tidigare!
Mats Eden, en riktig räv inom Sveriges folkmusikliv. Han har spelat/spelar I konstellationer och med musiker som te x Groupa, Ale Möller, Lena Willemark, Tina Quartey och många fler! Han har med sitt fantastiska spel och entusiasm inspirerat en hel generation att intressera sig för folkmusik. Guro Nesheim spelar framför allt hardingfela och har gjort det sedan barnsben och har en sällsynt driv och finess i sitt spel. Hon, liksom Mats spelar också i många konstellationer, där bland duon Thomas&Guro som gjort sig ett stort namn runt om i Norden.

Mats Eden

Guro Nesheim

Kolla in festivalen och köp biljetter!

Foghorn besöker Grebbestad folkmusikfestival 2016!

Detta är ett härligt, norskt band som grottat i ”arbetarsånger” från Norge. Tre otroligt duktiga sångare som bjuder på stämningsfull a cappella sång varvat med visor på gitarr, concertina och kontrabas. I år kommer dom med en helt ny repertoar och förgyller våran kväll med!

Powerful, rhythmic harmony singing is at the core of Foghorn’s performance, sometimes “a cappella” and sometimes accompanied by guitar, double bass and concertina.

Läs mer om festivalen!

Vill du lära dig dansa Valdresspringar?

Danskurs i Valdresspringar med Anton Schneider och sin trogne vapendragare Guro Nesheim på Hardingfela. Anton med sin många år av frilansande dansare är ett självklart val att återuppta folkdansen på Grebbestad folkmusikfestival. Anton och Guro kommer guida oss steg för steg i den roliga dansen Valdresspringar! Kursen är mellan kl 14.00 – 17.00 lördagen den 3 sept. Krav för att kunna medverka är att man ska ha förkunskaper i folkdans sedan innan. Anmälan gör hos Richard och kostar 100:- (om du inte har helgpass, då ingår kursen)

Läs mer om festivalen!

Köp nu!

Sofie Livebrant med vänner kommer på Grebbestad folkmusikfestival 2016!

Hon var en av dom första som spelade på Gårdemyr och nu är det dags igen! Sofie är en otrolig musiker och en av våra folkkäraste folkmusiker. Hon har spelat i många olika konstellationer, skriver på svenska och engelska, experimenterar med instrument och ljud. Men ändå lyckas hon hitta tillbaka till sitt sound, och med bluegrassinspirerade låtar och sina lätta ballader skapar hon en fantastisk atmosfär där man bara vill stanna upp och utforska denna underbara musik.

Som en mer rättfram Ani DiFranco eller Wendy McNeill. Men mest i sin egen rätt, i sitt eget namn. Trots den litterära förlagan.

Läs mer om festivalen!

The Nordic Fiddler’s Bloc kommer på Grebbestad folkmusikfestival 2016!

Detta band liksom det förra vi släppte kommer också från olika delar av Nordsjön. Med sina bakgrunder har de hittat ett helt eget sound med trad-låtar från både Shetland, Sverige och Norge. Hardingfela och fiol är instrumenten och med dessa bjuder Nordic Fiddler’s Bloc på en fantastisk resa i fiolernas värld med sina slingriga stämmor, komp-möjligheter och trolska, liksom svängiga melodier.

On the evidence to hand, pure fiddle doesn’t get much better than The Nordic Fiddlers Bloc.

Läs mer om festivalen!