Tack

till alla som gjorde festivalen möjlig!

Läs mer om hur bra det blev

Nu har Grebbestad folkmusikfestival packat kofferten och lämnat Charlottenlund för att hälsa på oss – Kultur på Gårdemyr!
Du är hjärtligt välkommen att hänga med till en liten men hjärtevarm och härlig lördagsutgåva av Grebbestad folkmusikfestival 2014. Lördagen den 6 september blir dagen för årets festival och då är ni alla hjärtligt välkomna till en intim ”hemma hos”-festival där möten, god mat och dryck, mys, fest, jam och fantastiska konserter är byggstenarna.

Endast förköp

 • Biljetter

  200 kr/biljett + 50 kr/medlemskap i föreningen Kultur på Gårdemyr
  Gratis inträde upp t.o.m. 16 år

Banden

Förband blir ungdomskursen som Jenny Gustafsson och Anders Ådin leder. Ungdomarna kommer bjuda på rykande nytt material med svängig entusiasm!

Den västsvenska folktrion Goodland trio som består av Hanna Wiskari Griffiths, sopransaxofon, Oskar Reuter, gitarr/mandola och Jonathan Larsson, dragspel. De spelar egenskrivna låtar, melodiskt, dynamiskt och otroligt vackert! De har en rykande färsk CD med i bagaget!

Quilty spelar traditionell irländsk folkmusik. En svängig blandning av fartfyllda jigs, reels, hornpipes och sånger, som ger helheten en magisk upplevelse med en djup personlig prägel. Bandet besår av Dag Westling, sång/tin whistle/gitarr/banjo, Esbjörn Hazelius fiol/sång, Magnus Zetterlund, cittern/mandolin/sång, Gideon Anderson, bouzouki/gitarr/bodhrán/sång.

Blå fålen, som i år spelar på trio! Christer Ådin, mandola/stompboard, Mia Ådin sång/fiol/nyckelharpa och Jonathan Larsson, dragspel. En blandning av vissång och nyskrivet material som vävs ihop med traditionella låtar från hela Nordsjöområdet. Ett dynamitpaket men som även har sin finess i dom stillsamma sångerna.

En engelsk-skandinavisk trio, Doggerland. Också en härlig blandning av sång och traditionell musik som blandas med egna kompositioner. Richard Burgess sång/concertina, Anders Ådin, gitarr/vevlira och Patrik Wingård, klarinett/flöjt. En härlig sagooch historiestund med fantastiska sånger på bl.a norska, engelska och franska som byts av av fina instrumentallåtar.

Sen har vi fått hit ett amerikansk-kanadensiskt band, The April Verch band, fantastisk svängig musik på gitarr, kontrabas och sång/ fiol/ stepdance. Mycket skickliga fiolspelerskan April Verch dansar stepdance samtidigt som hon river av en låt på fiol, en helt fantastisk föreställning bjuder dom på!

Mats Berglund, Folke Corneliusson & Mia G Ådin, fioler, kommer att spela traditionell fiolmusik från nordligaste Bohuslän och Värmland. Spelmän av rang. Mats, från Arvika, har ett djupt intresse för traditionsmusik både från Sverige och Norge, där han hittar gamla bitar som han lyckas blåsa liv i. En av Sveriges främsta spelmän som har ett sällsynt sväng i sina polskor. Folke, en av, om inte den siste genuine traditionsbäraren från nordligaste Bohuslän (Hogdal). Med sitt underbara ‘stugspel’ har han bl.a. inspirerat: Mia, kanske Folkes trognaste lärjunge som är djupt rotad i fioltraditionen, ända sedan barnsben. Hon är en av de främsta ‘nutida’ traditionsbärarna inom nordbohuslänsk fiolmusik där hon väver in låtarna i moderna sammanhang i sina olika band.

Info

 • Tid

  Lördag 6 september
  från kl 14
  Band kl 16-23
  Jam och fortsatt fest så länge vi vill och orkar

 • Försäljning

  Förutom mat och dryck kan du även köpa skivor på festivalen.
  Ta gärna med kontanter – vi har även kortläsare.

 • Låtkurs

  150 kr

  Lördag 14.00-15.30

  Spelmannen Mats Berglund lär ut låtar från Schodsbergs låtsamling. Låtar med varianter från båda sidor gränsen Bohuslän/Østfold.
  Kursplatserna är begränsade så skynda er att anmäl er. För att vara med på kursen måste du även köpa festivalbiljett.

 • Spelkurs

  600 kr

  För ungdomar 15-20 år

  Fredag 18-22
  Lördag 09-17

  Ledare: Jenny Gustafsson och Anders Ådin

  Info och bokning:
  Ebba Jacobsson
  0739 826 604

  En låtkurs för dig som spelat några år och är helt självständig på ditt instrument. Undervisningen sker helt på gehör och kommer ha ett högt tempo. Vi avslutar kursen med att inleda festivalen som förband till alla toppenartister.

 • Mat & dryck

  Matvagn:
  Herman och Olles mat på vift Supergod mat med roliga kockar!

  Café:
  Kaffe och fika – eko och närproducerat så långt det går.

  Bar:
  Öl – ale, imperial stout, lager och även hembrygd.
  Rött och vitt vin.

  Picknick tillåten och grillarna kommer att vara tända så ta gärna med er egen korg.

 • Boende

  Fri camping på utvalda platser i Gårdemyrs trädgård.

  Saltviks camping
  400 kr/stuga 4-6 bäddar
  0525-21249

  Kom ihåg att nämna att ni skall på Grebbestads folkmusikfestival för att få festivalpriset!

 • Parkering

  Finns i anslutning till festivalområdet.

  Skyltar och snälla parkeringsvakter visar er rätt.